Vi drar til Sør-Afrika!

Annonselenke

Vi ser på noen fine viner fra Sør-Afrika i dag! Jeg skal forresten dit for første gang i mars, bare en kort tur, men det blir masse vingårdsbesøk og vin, det gledes! Land nummer 42 for min del.

Vinhuset Le Lude ligger i  Franschhoek, Western Cape, og herr produserer Barrowfamilien Cap Classique, Sør-Afrikas svar på Champagne! Nic og Ferda Barrow er de engasjerte driverne av gården, som de driver sammen med et godt etablert team. De har spesialisert seg på musserende vin, og har en bred linje av ulike typer av det igjen. De leier også ut et hus på eiendommen (ser helt nydelig ut), samt har en flott restaurant med franskinspirert mat!

Denne vinen er produsert på 91% Chardonnay og 9% Pinot Noir, 36 måneder på bunnfall og 6 måneder på flaske før salg. 12% alkohol og 6 gram sukker per liter.

Den er er frisk og fruktig på smak, klassisk nese med eple, sitrus, hint av urter og bakst. På smak er den fruktig og rund, fin syre, tørr utgang. En sjarmerende og klassisk MCC, god kvalitet!
Cape Wine Juno Shiraz 2021 kommer fra Cape Wine Company, etablert i 2010 av Erlank Erasmus.
«Her uniform is faded jeans and a ribbon-tied straw hat. Secateurs are her chosen equipment – the sunny vineyard her favourite office. But Juno wasn’t always a winemaker. That is, not until she discovered the Swartland, a region of the South African winelands that stole her heart. Think hot, dryland conditions. Unforgiving sun. Little to no rain. It is here that Juno decided to cultivate Rhone-style varieties, knowing they would thrive in a similar climate to their origin. Toiling day by day in the vineyards and cellar, Juno nurtures her land with fastidious attention. The result? A rich, diverse and fruit-forward range of wines that has inspired winemaking as the core ingredient of every bottle. Best enjoyed when paired with Mediterranean fare and shared among good company.»
Den er produsert på Mourvèdre 13%, Shiraz 85% og Viognier 2%, 14.5% alkohol. Den er ung og frisk på smak, mørke bær, skogsbær, florale toner, urter og krydder. På smak er den konsentrert, fruktig, tørr med et lett preg av kakaopulver, god syre og lang ettersmak. En smakfull og fin vin, meget godt kjøp!
Beyerskloof ble etablert i det små i Stellenbosch i 1988, det har år etter år blitt utviklet og utvidet med både nye vinmarker og produkter. Det drives i dag av Anri Truter som har tatt over etter faren, og fortsetter i samme innovative driv.
Beyerskloof Chenin Blanc Pinotage 2021 er produsert på Pinotage 25% og Chenin Blanc 75%, 13.5% alkohol. Fruktig og tropisk nese, melon, sitrus, urter og pære. På smak er den fruktig og rund, fin syre, mineralsk og tørr utgang. En godt balansert og god vin.
Beyerskloof Synergy Cape Blend 2018 er produsert på Shiraz 6%, Pinotage 41%, Merlot 16%, Cabernet Franc 9% og Cabernet Sauvignon 22%, 14% alkohol. Mørke bær, kirsebær, skogsbær, lett krydder, og fat. Den er tørr med en god struktur, fin syre og frukt, lang ettersmak. En lettdrikkelig vin med flere lag, godt kjøp.

 

Produktene er tilsendt

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær hvordan dine kommentardata behandles..