Ardbeg 10 Years Old – årets påskewhisky?

Annonselenke

I dag ser vi på Ardbeg 10 Years Old, som er en del av Vin&Brennevins whiskyskole. Anbefaler å sjekke ut magasinene våre hvor vi går fra urøkt til mye røyk, som en metode for å lære seg å sette pris på dette komplekse preget mange whiskyer kan ha!

Historien
Ardbeg ble etablert i 1815 da John Macdougall tar ut lisens for whiskyproduksjon, i 1838 blir destilleriet oppkjøpt av Thomas Buchanan fra Glasgow, mens Johns sønn Alexander fortsetter å ha ansvaret for produksjonen. I 1853 får Skottland det som antageligvis er landets første kvinnelige destillatører, Margaret and Flora Macdougall tar over sammen med Colin Hay, og i 1887 produserer de enorme 1.1 millioner liter i året.
1911 – Navnet og den distinkte A`en blir varemerket, mens i 1922 kjøper Macdougallfamilien hele destilleriet tilbake. Det blir dog solgt til Hiram Walker i 1977, og i 1981 er produksjonen falt til et bunnivå. Det er bare så vidt det humper og går helt til Glenmorangie kjøper destilleriet i 1997 og smeller til med flere gamle årganger for å skape blest om destilleriet – det klarer de! I 1998 blir Ardbeg kåret til årets destilleri!

Etter dette har Ardbeg hatt stormende suksess, de vinner pris etter pris og flaskene rives vekk.

Jeg skal ærlig innrømme at dette er ett av destilleriene som står høyt på min liste å besøke, jeg har blitt mer og mer glad i Islaystilen de siste årene, og Ardbeg har blitt en favoritt!
Konsentrert nese med malt, karamell, sitrus, fat, røyk, sjømineraler og tang. Den er smakfull, meget konsentrert og kompleks, lang, krydret og flott ettersmak. En rik og meget flott Arbeg, klassisk og kraftfull.

Les gjerne om Arbeg An Oa også, en litt «snillere» men meget flott whisky.

Produktet er tilsendt

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær hvordan dine kommentardata behandles..