To chilenere verd en titt!

I dag ser vi på Leyda Sauvignon Blanc Reserva 2022 og Leyda Pinot Noir Reserva 2021!

Disse vinene kommer fra Viña Leyda, et vinhus som ligger ved kysten i underregionen Leyda i  San Antonio-dalen. De produserer med andre ord kaldt-klima viner!
De var noen av de første til å plante vinplanter her, tilbake i 1998. De har nå en vinmark på 75 hektar og en på 88 hektar, fra 4-12 km fra havet. I tillegg til at vinene blir påvirket av det kalde havet plukker også vinhuset druene tidlig, da de har en kjølig stil på vinene sine med relativt lav alkohol.

Sauvignon: Frisk og fruktig nese med tropiske hint, stikkelsbær, sitrus, lime, urter og gress. Den er frisk også på smak, god syre, grønt preg ut i en medium lang utgang som sitter godt. Frisk og god SB til en god pris.

Pinot Noir: Mørke bær, skogsbær, bringebær, urter, florale hint og mineraler på nesen. Fruktig med kjølige blå frukter, fint krydderpreg, god syre, mineralsk og tørr ettersmak.  En lett strukturert og fin Pinot, kjølig og elegant.

Produktene er tilsendt

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær hvordan dine kommentardata behandles..