Mer Champagne til nasjonaldagen!

Annonselenke

Vi ser på mer Champagne til nasjonaldagen!

Det er Bruno og Laurence Mignon som driver det moderne vinhuset Charles Mignon, de kommer fra en lang linje vinmakere fra Mesnil-le-Huttier, et lite sted i Festigny, Epernay, og er i dag 4. generasjon i drift.
De kombinerer gamle tradisjoner, grand cru vinmarker og moderne teknikker og har vunnet mange priser for vinene sine, inkludert den vi ser på i dag.
De har jobbet hardt for å kunne produsere kvalitetschampagne til en rimelig penge og har flere produkter på vinmonopolet til en god pris.

Charles Mignons aller flotteste Champagne er Grand Cru Cuvée Comte de Marne. Champagnen er klassifisert som Grand Cru, som betyr at druene kommer fra spesielt utvalgte og gode vinmarker og kun i spesielt gode årganger. De bruker 55% pinot noir og 45% chardonnay, og lagrer champagnen mellom 36 og 48 måneder.

Charles Mignon Grand Cru Cuvée Comte de Marne har en konsentrert og fin nese med mørke bær og frukter, epler, sitrus, krydder og bakst. Den er fruktig på smak, god syre, ganske konsentrert, sitter tørt og godt. En fruktig og god vin med fin struktur.

Charles Mignon Premium Réserve Rosé Brut har en fruktig og floral nese, røde og mørke bær, sitrus, eple, krydder. Den har lett moden frukt på smak, god syre, sitter godt med en fin struktur. Flott til røkelaks og spekemat!

Charles Mignon Premium Reserve Brut kommer i en hendig liten flaske! Den har en fin aroma med preg av eple, sitrus, litt florale og dropsaktige toner. Den har god mousse og fin syre, fruktig preg av gule epler, litt brød, grapefrukt og honning.
Passer godt som aperitiff og til koldtbord. Meget godt kjøp, ypperlig i veska.

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær hvordan dine kommentardata behandles..