Kjellernotater april 2023

Vi ser på hva Vinhøna har smakt fra kjelleren i april, en del mer enn vanlig på grunn av påske!

Hugel Classic Gewurztraminer 2015: Kompleks nese med tropiske toner, fruktig og floral, fint utviklet med et godt preg av moden sitrus og krydder. Fruktig også på smak, godt sødme/syrebalansert, fyldig, lang utgang. En meget god Gewurz, tenker jeg må kjøpe inn noen flere av denne! 
 
Ch. du Seuil Graves Blanc 2016: Frisk nese, epler, sitrus urter, gress og lime. Den er fruktig og rund på smak, god syre, medium utgang som friskner opp. Tørr og fin vin. 
 
Bouchard Âiné & Fils Bourgogne Chardonnay Réserve 2019: Epler, sitrusfrukter, mineraler, hvit steinfrukt, fersken, steiner. Den er rik på smak, rund og fruktig med god syre, tørr og lang ettersmak med mange lag. En vin som har hatt godt av noen år i kjelleren, drikkes godt fra 2023!
 
Secondé-Simon Champagne Grand Cru Cuvée Valérie: Lett utviklet nese, røde og mørke bær, jordbær, florale toner, krydder. Den er fruktig med meget god syrestruktur, rik og lang ettersmak som sitter godt. Smakfull og matvennlig. Godt kjøp. 
 
Ch. Couronneau Bordeaux Supérieur 2016: Innbydende nese med mørke bær, solbær, paprika, jordsmonn, urter, fat og krydder. Den er fruktig og fyldig på smak, godt utviklet med god syre og elegante tanniner i en lang ettersmak. Meget godt og og en godt balansert vin. 
 
Penet-Chardonnet Grand Cru Extra Brut Millesime 2006: Utviklet, kompleks aroma, gule frukter, deilig brioche- og nøttepreg, epler, sitrus og hint av skogbunn. Den er kompleks og utviklet også på smak, følger nesen med god syre, rund og rik på smak, lang utgang. En deilig vellagret Champagne som drikkes godt nå. 
 
Dawn Patrol Rosé 2019: Lett konsentrert og innbydende nese, røde og mørke bær, jordbær, røde frukter, florale toner, urter og krydder. Den er smakfull, god syre, saftig, lett kompleks og balansert med en lett strukturert utgang. Et fantastisk rosèvin kjøp med ny og lavere pris, tåler så absolutt et par år i kjelleren. Supertips! 
 
Jean-Baptiste Adam Les Natures Riesling 2019: Eple, sitrus, urter og mineraler på nesen, Lett utviklet på smak, god syre, tørr og lang utgang. En elegant, ren og rett-frem vin. Ok pris! 
 
Julia Bertram Ahrweiler Spätburgunder 2016: Lett utviklet nese, mørke bær, skogsbær, kirsebær, bringebær, florale toner, roser, krydder. Den er myk og rund på smak, god syre, saftig, tørr og lang utgang. Drikk nå, flott Spät!
 
Bollinger Spècial Cuvèe Brut (minst 4 år i kjelleren): Innbydende og klassisk nese, eple, sitrus, brioche og lette lagringstoner. Den er lett utviklet også på smak, syrefrisk, tørr, lett strukturert og lang ettersmak. En klassisk og god vin som har fått flere lag av å ligge i kjelleren. 
 
Ettore Germano Hèrzu Langhe Riesling 2019: Kompleks og innbydende nese, eple, sitrus, florale toner, gule frukter og mineraler. Den er fruktig med en fin fylde, god syre, lang utgang med mange lag. Deilig utviklet og nyansert vin, godt balansert. Dyr og god, drikkes godt nå, tåler noen år til. 
 
Rafinello Barolo 2015: Lett kompleks, noe utviklet, mørke bær, jordbær, urter, krydder og fat. Den er smakfull, flere lag, god syre, fin frukt, tørre tanniner i en lang ettersmak. Godt kjøp, en billig og god Barolo en trenger en kasse av i kjelleren! 
 
Möet Rosè: Røde og mørke bær, jordbær, lett krydder, sitrus. Fruktig på smak, syrefrisk med god struktur, lett utviklet, tørr og lang utgang. En smakfull og matvennlig vin. 
 
Olivier Leflaive Mersault 2017: Kompleks med gule epler, sitrus, hvit steinfrukt, fersken, lett krydder og mineraler. Den er rik på smak, konsentrert og fruktig, god syre, tørr og lang ettersmak med en deilig kompleksitet. En deilig og godt balansert Mersault! 

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær hvordan dine kommentardata behandles..