Nyheter i glasset.

Annonselenke

I dag ser vi på fine fine nyheter i glasset i vår, ypperlige nå som grillsesongen nærmer seg.

Bonterra dyrker alle sine vinmarker etter økologiske og biodynamiske prinsipper i Mendocino County nær kysten i California fordi de mener at det gir sunne, naturlig og deilige viner. På vinmonopolet selger de mange av Bonterras viner og som du sikkert ser så ligger de midt på treet prismessig, jeg vet mange vegrer seg litt for å bevege seg over 150 kroner men noen ganger er det smart å investere i noen tiere ekstra for å få en god smaksopplevelse, i dette tilfellet støtter du også vinmaking som er bra for miljøet og kroppen!

Bonterra Sauvignon Blanc er en ren SB, 13% alkohol og 3 gram sukker per liter. Fruktig og innbydende nese, tropiske toner, sitrus, varme frukter. Den er rund og fruktig på smak, god syre, lett bitterhet i ettersmaken. En litt annerledes Sauvignon Blanc med god frukt, må smakes.

Bonterra Estate Collection Cabernet Sauvignon er produsert på Cabernet Sauvignon 79%, Chardonnay 1% og Petite Sirah (Durif, P. Syrah) 20%, den har 14.5% alkohol, lagret på amerikanske (72%) og franske (28%) eikefat i 19 md., 80% nye fat. Den er fruktig med mørke bær, skogsbær, solbær, litt skog og jordsmonn, hint av krydder og fat. Den er fruktig og lett moden på smak, fin syre, lang og tørr utgang med med fin karakter. En fruktig og fin Cab-blend med balansert fatbruk, ypperlig kjøttvin.

Cono Sur ble etablert i 1993 med mål om å produsere kvalitetsviner som viser hva en vin fra Chile virkelig kan være. De har blandet modere teknologi med gamle tradisjoner og man kan trykt si at de har lykkes, de er faktisk en av verdens største pinot noir produsenter!
Hjørnesteinen i firmaet er innovasjon kombinert med respekt for naturen og de er representert i 10 daler i Chile og har derfor mulighet til å produsere helt ulike chilenske viner! (Fun fact: etikettene er lagd på resirkulert papir)
Mange kjenner igjen vinhuset på grunn av den ikoniske sykkelen som har blitt et symbol for de ansatte, den representerer dedikasjonen deres til både utvikling av vinmarkene og respekten for naturen. Bicicleta-vinene er lagd fruktige og skal være lettdrikkelige varianter av de forskjellige drueartene vinhusene kan tilby.

Cono Sur Single Vineyard N°23 Riesling 2022 er en ren Riesling, 7 gram sukker per liter og 13.5% alkohol. Frisk nese med epler, sitrus, urter, florale toner og petro. Den er sødmefull og fruktig på smak, rund med en grei syre, smakfull utgang. En litt sødmefull og god riesling, rund.

Diablo Golden Chardonnay 2021 har 97% Chardonnay og resten vites ikke (muligens Riesling), 10 gram sukker per liter og 13.5% alkohol. Den er fruktig og moden på smak med gule epler, sitrus, pære og florale hint. Den er sødmefull og fruktig på smak, lett syre, god fylde ut i en rund ettersmak. En annerledes vin på den sødmefulle siden, server avkjølt på sommerkvelder.
Historien bak navnet til denne chilenske rødvinen oppsto i Santiago på slutten av 1800-tallet, grunnleggeren Don Melchor de Concha y Toro hadde stor suksess med bordeaux-vinstokkene han hadde tatt med seg til Chile, de trivdes godt og produserte utsøkt vin. Som så ofte gjennom historien og i dag så ble noen misunnelige på suksessen og begynte å stjele fra han, da fant Don Melchor på noe lurt: han satte ut et rykte om at han hadde en spesiell kjellermester, han var antageligvis djevelen selv… Før var folk mye mer overtroiske enn i dag og dette fungerte som bare det, det ble en drastisk reduksjon av stjeling. Dessverre fikk han ikke oppleve suksessen som fulgte og at Casillero del Diablo ble et eget varemerke, dette skjedde først i 1953. I dag er Viña Concha y Toro en av Chiles største vinprodusenter og selges i over 145 land. Planen til Don Melchor var med andre ord djevelsk god.

Produktene er tilsendt

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær hvordan dine kommentardata behandles..