Bursdagen min…

…i vin! Det er ikke det at jeg har så stort eksponeringsbehov at jeg trenger å legge ut hundre bilder fra bursdagen min, av gaver, mat osv. men det er kanskje interessant å se hvilke viner som ble drukket for vininteresserte! (Jeg vil legge til at dette er viner jeg har kjøpt selv og som sto i den såkalte «smake-køen»* min, det er derfor litt godt og blandet)

Jeg løy litt, jeg legge ut et bilde av en av gavene jeg fikk;

IMG_3808

Min kjære har kjøpt bursdagsgaver til meg i 12 år nå, men hvert eneste år treffer han like godt, jeg fikk nemlig en vaskekte fransk champagnesabel! (Vi lærte å sablere av dyktige Tristan Viala på Oslo vinfestival i år)

IMG_3818

Flasken som vellykket ble åpnet var en Beaumont des Crayères, Grande Reserve Brut, Limited Edition.

IMG_3813

Smaksnotatene finner du her. Til serverte jeg andepatè noe som er utmerket til champagne og musserende vin generelt da boblene håndterer fettet veldig bra.

IMG_3824

Så til vinen som skulle være til biffen jeg skulle få servert (min favorittrett; to biffer servert med peppersaus på den ene og bernaise på den andre, såkalt black&white), jeg tok da en amerikansk pinot noir jeg plukket opp i Sverige for en stund siden og jeg var meget spent på hvordan den var i forhold til prisnivå (125 SEK).

IMG_3830

Vinen hadde en aroma av mørke bær, solbær, kaffe og krydder, litt fat. Smaken er velbalansert og ganske kompleks med modne bær, krydder, vanilje og litt lakris. Jeg ble veldig positivt overrasket over vinen, jeg har smakt en del dyre pinot noir i det siste og denne hevet seg absolutt blant dem. Godt kjøp skulle du kjøre forbi systembolaget.

Den siste vinen som ble en kosevin på slutten av kvelden, til litt konfekt, var Fiorebelli Coste Bianche Amarone della Valpolicella 2011, kjøpt da den ble nedsatt med 150 kroner på vinmonopolet i April.

IMG_3828

Vinen hadde en aroma av svisker, røde bær, sjokolade og kaffe. Noe tynn i konsistens men alikevel fruktig og lang på smak med en del krydder. Den blir litt «lett» og jeg syns ikke den kan forsvare «før» prisen sin på 350 kroner, helt grei til å koste 199.

Det var en helt grei torsdag både mat og vinmessig… 😉

* En «smake-kø» er viner jeg har kjøpt som jeg skal smake og vurdere om jeg vil kjøpe flere av.

 

2 kommentarer til «Bursdagen min…»

  1. Andepaté og champagne kan jeg bifalle. En marmelade av løk, frukt og vin passer godt. Med en Paillaise eller ekte fransk Baguette blir det et enkelt hovedmåltid som vi nettopp hadde i kveld.
    Sverd for å åpne en champagneflaske synes jeg er sludder. Overlat det til sirkus og bruk dine kreative krefter på maten.

    Liker

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær hvordan dine kommentardata behandles..

%d bloggere like this: