Vinreise til Sicilia, del 1: Feudo Arancio.

I sommer tok jeg turen til Sicilia, på forhånd hadde jeg forhørt meg litt med mine kontakter angående vingårder, den første vingården ble Feudo Arancio som samarbeider med Mezzacorona-gruppen og Mezzacorona viner har jeg skrevet om på bloggen tidligere! Det var derfor moro å få besøke de i Sambuca di Sicilia (du kan ta kontakt med vinhuset for besøk her).

mappa%20feudo%20arancio_ita_pag%20singole_pdf%20-%20adobe%20reader

Vi landet i Catania, helt på østkysten, leide oss leiebil og kjørte på skrå nedover så vi havnet ved kysten midt på øyen hvor vi tilbragte noen behagelige dager i den lille badebyen San Leone rett ved fantastiske Agrigento!

img_4284 img_4289 img_4295img_4303

Stranden var litt overfylt, det skyldes at Italienernes feriemåned er August, de andre månedene er det nok roligere. Men det var absolutt mulig å nyte et glass prosecco der selv om det var utrolig behagelig med en Italiensk Birra alene på takterrassen etterpå i solnedgangen. Anbefaler en kveldstur til ruinbyen Agrigento, det var nydelig! Vi spiste nydelig 5-retters både lunsj og middag og var relativ mette og fornøyde da vi tok veien videre til Sambuca di Sicilia.

img_4278

Jeg spurte Pizzo Andrea, han som skulle gi oss en omvisning på Feudo Arancio, om han hadde en hotellanbefaling, han anbefalte et hotell ved navn Casina Miregia Relais og jeg var veldig glad for at vi tok anbefalingen hans!

img_4355 img_4357 img_4360 img_4382

Casina Miregia Relais var et kjempefint hotell ute på landet midt blant vin- og olivenmarker, det hadde basseng, frittstående hus med hotellrom og en egen frukt- grønnsaks- og urtehage som luktet aldeles nydelig! Maten var også helt fantastisk, vi startet med Spritz og avsluttet med Limoncello, mette på god mat og vin før vi la oss og sovnet til lydene av gresshopper i det fjerne.

Om morgenen ble vi hentet av Pizzo Andrea, det tok ikke mange minuttene før en skjønte engasjementet hans i vingården der han gestikulerte og kjørte mens han fortalte om området.

img_5215

img_4313 img_4318 img_4320 img_4329

Feudo Arancio, Arancio betyr for øvrig appelsin og gården heter det på grunn av at det tidligere ble produsert appelsin her, ligger helt nydelig til, 200 hektar fantastisk vinmark! Vi tar en liten gåtur og ser på plantene, de har både internasjonale druer som Chardonnay og lokaldruer som Grillo og Nero d`Avola. De produserer ca. 2 millioner flasker i året og hovedmålet deres er å produsere unike Sicilianske viner som er drikkevennlige nå, med fokus på gamle vintradisjoner sett med nye og unge øyne samt moderne teknologi.

Pizzo forteller at de er i prosessen med å bli «grønnere» for hvert år, de er nå 80% selvforsynt med solpaneler og vi møter faktisk to inspektører som er å ser på gården da vi er der, de blir dog ikke med heisen ned de 9 meterne til selve vinkjelleren!

img_4321 img_4322 img_4327 img_4328

Hallen vi kommer ned i er helt fantastisk, man blir litt målbundet når man ser dimensjonene! Det var her vi fikk smake på produktene deres mens en engasjert Pizzo snakket om druene, vinene og visjonene deres. Da vinene dessverre ikke er til salgs i Norge (enda?) skal jeg ikke gå inn på hver enkelt vin, men Cantodoro, en vin produsert på 80% Nero d`Avola og 20% Cabernet Sauvignon, skilte seg spesielt ut blant rødvinene med sin krydrede fruktighet. Grillo`en og Dalila`èn blant de hvite var også veldig gode og lett å drikke (noe som er meningen i følge Pizzo).

Det første Sicilianske vingårdsbesøket falt i smak og vi gledet oss til det neste i Marsala! Etter en god lunsj var det bare å sette nesen nord-øst!

img_4310

En kommentar om “Vinreise til Sicilia, del 1: Feudo Arancio.

  1. […] La Segreta Rosso 2015 (Smakt i 2014 årgang) kjøpte jeg etter Siciliaturen i fjor sommer, jeg rakk ikke å besøke Planeta men de står øverst på listen neste gang jeg skal besøke øya! (Jeg besøkte for øvrig Donnafugata, Murgo og Feudo Arancio) […]

    Liker

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær hvordan dine kommentardata behandles..