Torpez Bravade

Wow, tenkte jeg jeg da jeg så Torpez Bravade, for en flaske! Jeg har brukt Vinmonopolets flaskebilde, da jeg føler at det bildet viste mer tydelig hvor fin flasken er ift. mitt eget bilde.


Flasken kommer i 3 ulike størrelser og har mange flotte detaljer.

Om produsenten.
Chevalier TORPEZ Vignobles de Saint-Tropez er ny på det norske markedet, men har vært aktive på hjemmemarkedet siden 1908. De har nylig investert og bygget en ny vingård med toppmoderne utstyr og produksjonsanlegg. Vinserien TORPEZ Bravade er en ny og økologisk serie som vinhuset er stolte over å eksportere til Norge. Vingården ligger i hjertet av St.Tropez og har mer enn 200 tomter med vinranker i St.Tropez og mer enn 70% av den totale drueinnhøstingen i regionen.

Torpez.
Ifølge legenden, for nesten 2000 år siden, ble en romersk offiser født i Pisa til helgenen «San Torpé di Pisa». Han ble kalt Torpé og levde under Neros regjeringstid. Etter å ha blitt omvendt av Saint-Paul, og derved provoserte keiserens sinne fordi han nektet å gi fra seg sin kristne tro, ble Torpé halshugget i år 68. Kroppen hans ble satt i en liten åpen båt ved elven Arno i Toscana. Båten ble drevet av liguriske strømmer og til slutt ble kroppen kastet opp på kysten av dagens St. Tropez. Slik ble San Torpé de Pisa til Saint-Tropez i Provence. For å hylle Torpé, bærer vinene til produsent Chevalier TORPEZ Vignobles de Saint-Tropez skyttshelgens navn og hans krone er produsentens emblemet og dekor på flaskene. Det franske ordet Bravade kommer fra det italienske ordet Bravata som betyr modig og tapper.

Vinen.
Vinen er produsert på Mourvèdre 11%, Tibouren 12%, Grenache 72% og Cinsault 5%, den har 13% alkohol og under 3 gram sukker per liter.

Vinen har en frisk og fruktig nese, innbydende frukt, røde bær og urter. Den er meget smakfull og godt konsentrert, god syre, lang og fin utgang. En utrolig fin rosè som er verd pengene og vel så det. Når flasken er så fin så blir man litt nervøs for at innholdet skal skuffe, det gjorde det definitivt ikke her.

Produktet er tilsendt

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær hvordan dine kommentardata behandles..