To fine vinterviner!

Annonselenke

Vi begynner med Poliziano Vino Nobile di Montepulciano 2019!

Poliziano ble startet i 1961 av Dino Carletti, far til dagens eier Federico Carletti, da med 22 hektar vinmark.
Etter hvert  vokste eiendommen gjennom årene til sin nåværende (og enorme) størrelse på 165 hektar.
Navnet er en hyllest til den humanistiske poeten Angelo Ambrogini (1454-1494), kjent som «Il Poliziano», som ble født i nettopp Montepulciano.
Ca. 30 hektar vinmark befinner seg rundt den vakre vingården, resten er fordelt på en rekke individuelle eiendommer og enkeltvinmarker ca. 280 til 400 meter over havet.
Vinene produseres hovedsakelig på Sangiovese-druen, lokalt kjent som «Prugnolo Gentile.»
Polizianos viner respekterer regionens historiske tradisjoner, samtidig som de taler til den moderne verden; modnet og utviklet over tid.
Poliziano har 165 hektar; 130 i Montepulciano, 7 i Cortona og 28 i Maremma, og produserer Vino Nobile di Montepulciano DOCG, Rosso di Montepulciano, Maremma Tosana IGT, Cortone DOC og Toscana IGT i tillegg til Vin Santo DOCG i utvalgte årganger.

Vinen har en aroma av røde bær, moden mørk frukt, lett jordsmonn og et fint fatpreg. Den er fyldig og kompleks på smak, god frukt med fin syre, integrerte tanniner i en fast ettersmak. Et meget bra kjøp!


Historien om eiendommen starter i 1742 da Jean-Francois Baud slo seg ned som vinprodusent i Vernois. Siden har huset vært familiens hjem i alle følgende generasjoner. I 1978, da den femte generasjonen overtok ansvaret for driften, ble Gaec Baud Père & Fils etablert. Sakte, men sikkert økte arealet fra fire til 25 hektar. Nå er niende generasjon med Bastien og Clémentine i sving og et nytt kapittel skrives i vingårdens historie.

Frisk og fruktig nese, florale toner, fat og flor. På smak er den smakfull med fin konsentrasjon, god syre, kompleks og deilig ettersmak. En utrolig flott og smakfull vin, mye vin for pengene!

Produktene er tilsendt

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær hvordan dine kommentardata behandles..