Salvano

Annonselenker

I dag har jeg gleden av å vise frem et italiensk vinhus jeg har fått smake vinene til, de har flere viner på polet (og totalt over 30 ulike viner), men det er altså disse fire jeg har fått smake:

Eventyret startet på 30-tallet i Diano d`Alba i Piemonte, de begynte med vinproduksjon på 60-tallet og det som begynte som en liten tradisjonell gård er i dag et moderne vinhus med vinmarker i mange kommuner som blant annet Barbaresco, Serralunga og Roddino. De er familiedrevet og det er Piero Sobrero som driver vinmarkene. Sønnen Piero og Luciana Angelo (hun gikk dessverre bort uventet for to år siden), Massimo, er vinmaker og eksportsjef mens lillebroren Alessio styrer restauranten og innenlandsmarkedet.

Hvis du er interessert i vinsmaking, evt. vinsmaking med 5-retters på restauranten deres kan du lese mer om det her. 

Salvano Langhe Chardonnay Sognante 2020 har fått 7 måneder på barrique. Kompleks og innbydende nese, modne gule epler, sitrus, hint av smør og fat. Den er fruktig med en god konsentrasjon, god syre og balanse, tørr lang og kompleks ettersmak med et fint preg av krydder og fat. En meget fin fatlagret vin, flott balanse.

Salvano Langhe Chardonnay er lagret kun på ståltank. Gule frukter på nesen, eple, sitrus, tropisk hint. På smak er den fruktig, ren og pen, god syre, rund med en fin utgang som sitter godt. En fin italiensk Chardonnay, klassisk og versatil.
Salvano Tr3 Vino Rosso er en spennende konseptvin, 3 forskjellige druer (Barbera 34%, Dolcetto 33%, Merlot 33%), 3 ulike årganger og 3 forskjellige lagringsprosesser (Dolcetto i 12 md, Merlot i 18-20 md og Barbera i 14 md. Så samlet i 2-3 md.). Mørke bær og skogsbær på nesen, lett kompleks, røde frukter, florale hint og jordsmonn. Den er saftig og tørr på smak med god balanse, strukturert og tørr ettersmak, gjennomgående frukt. Integrert alkohol og fatpreg. En artig vin, meget vellykket.

Salvano Langhe Rosso Trabuch 2018 er det man kan kalle en super-piemonter med denne drueblenden: Barbera 34%, Cabernet Sauvignon 33%, Nebbiolo 33%, 14 måneder på fat. Kompleks nese med mørke bær, kirsebær, krydder, florale toner og fat. Fruktig og rik på smak, flott syre og struktur, lang utgang med mange lag. En flott vin med tørket frukt, fint lagringspreg og en god kompleksitet.

Produktene er tilsendt

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær hvordan dine kommentardata behandles..