Tre fine fra Østerrike

Annonselenke

Vi ser på disse tre vinene fra Østerrike i dag!
Vinhuset Domäne Wachau har dype røtter i Wachau-dalen i Østerrike. Nær 440 hektar vinmark dyrkes av medlemmene av dette kvalitets-kooperativet som setter sin ære i å lage vin i verdensklasse. Vinmarkene, som ligger i terrasser i bratte skråninger, støttes opp gamle stenmurer, som er en del av verdens kulturarv.
Wachau Rosé Federspiel Terrassen er en marsnyhet basert på Sweigelt. Navnet Federspiel kommer fra falkejakt som var en veldig populær fritidsaktivitet blant adelen i middelalderen. Falken står for bemerkelsesverdig eleganse til disse tørre vinene. Fin nese med et godt bærpreg, lyse frukter, sitrus og urter. Den er tørr og frisk på smak, lett frukt, rund og grei.

Dom. Wachau Grüner Veltliner Federspiel Loiben 2021 er ute i ny årgang. Innbydende nese med gule og grønne frukter, eple, sitrus, krydder, pepper, florale hint og mineraler. Den er fruktig og god på smak, fin syre, lang og tørr utgang som sitter godt. En flott vin, meget godt kjøp.

Weingut Markus Huber er et familieeid vinhus og står for kvalitetsviner fra Østerrike.
På bare noen få år har Markus Huber etabert suksess i Østerriket og er i dag en av de mest annerkjente vinhusene. Hans særegne viner av topp kvalitet, dyrket på enestående jordsmonn av lime og konglomerat, tjener som et eksempel på det aller beste fra Traisental-dalen – full av karakter, klar i stil og stedsrelatert mineralitet. Familiens høyeste prioritet er å jobbe kompromissløst i vingårdene og i kjelleren for å oppnå førsteklasses kvalitet. Vinmarkene dyrkes i henhold til økologiske retningslinjer og hele vingården er sertifisert i henhold til kriteriene «Sustainable Austria».

Markus Huber Engelsberg Riesling 2021 er ute i ny årgang. Fin nese med epler, sitrus, florale toner, mineraler og hvit steinfrukt. Den er fruktig og rund på smak, god syre, tørr og lang ettersmak. Godt balansert og fin Riesling fra Østerrike til en god pris.

Produktene er tilsendt

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær hvordan dine kommentardata behandles..