Baigorri Mendi 2019

Annonselenke

Deilig spanjol til sommerens grillmat, og det fra et vinhus i Rioja jeg besøkte i 2018!

Vinhuset ble etablert i år 2000 og presenterte sin første årgang i 2002, det ble etablert av Jesùs Baigorri, men han solgte vinhuset 2007. Eieren av vinhuset i dag er Pedro Martinez Hernandez og sammen med et team av visjonærer og familien lager de moderne vin med en tradisjonell tvist. Baigorri består i dag av 55 hektar vinmark, og de kjøper også inn vin fra 10 produsenter på langtidskontrakt.

Navnet MENDI kommer fra det gamle baskiske språket og betyr fjell. Det refererer til de imponerende Sierra Cantabria-fjellene som beskytter Bodegas Balgorris vinmarker mot den kalde, fuktige luften som kommer fra Biscayabukta i nord. Disse fjellene er en av de viktigste geografiske egenskapene som skaper mikroklimaet i Rioja som har tillatt befolkningen i denne regionen å dyrke druer i tusenvis av år.

Baigorri Mendi 2019 er produsert på Garnacha 10% og Tempranillo (Tinto del Pais) 90%, 14.5% alkohol. 12 mnd lagring på franske og amerikanske fat. Den er fruktig og fin med skogsbær, mørke bær, krydder, vanilje og fat. På smak er den rik, fruktig med en fin syre, lette tanniner i en lang utgang. Fin og fatpreget rødvin, ypperlig Rioja til grillmat!

Produktet er tilsendt

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær hvordan dine kommentardata behandles..