En hyggelig italiensk aften.

Gudene skal vite at vi har trengt noen hyggelige overraskelser det siste halvannet året… Jeg har fått noen, blant annet da jeg fikk denne esken levert på døra:

En pakke med deilige ingredienser til en italiensk helaften, med både oppskrifter og vin!

Litt om vinhuset bak den fine BiB`en (Cossetti La Villa Vecchia Barbera) som er anbefalt til Pizza:
Vingården Cossetti i Piemonte har vært familieeid siden oppstarten i 1891. Den ble startet av Giovanni Cossetti, men drives i dag av 4. generasjon som er hans oldebarn Clementina Cossetti, hennes søster Giulia og mor, Maria Emma. Disse tre damene har tatt arven videre og utvikler nye produkter til markedet, deriblant nylanseringen Cossetti La Villa Vecchia Barbera 3L BIB som de er veldig stolte av. De ønsker å kombinere en miks av tradisjonell vinmaking og moderne teknologi. Vinhuset feirer i år 130 år! Eiendommen, som lokalt kalles San Colombano, er på rundt 30 ha, og er hjertet av vingården Cossetti. Vinstokkene er i snitt 30 år gamle. Jordsmonnet består av en blanding av sand og marl, og det er rikt på jern og magnesium. Denne type jordsmonn gir viner med intense aromaer, bløte tanniner og mineralitet. Det dyrkes hovedsakelig druer av typen Barbera og Moscato, men man kan også finne små områder med Albarossa, Cortese, Dolcetto, Brachetto og Chardonnay.

Vinen har en aroma av mørke bær, rød frukt, lett krydder og jordsmonn. Den er fruktig med god syre, saftig, tørr med en frisk utgang. En matvennlig og fin BiB, og ja – perfekt til pizza!

De flotte ingrediensene jeg fikk var deilige godsaker fra Cemo Gourmet, de kan anbefales på det sterkeste! Her kan man lett drømme seg bort til italia… Og pizzaen, den ble god!

Jeg serverte forresten en fin liten italiensk godsak som aperitif også, følg med senere i dag så skal jeg vise dere!

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær hvordan dine kommentardata behandles..