Oppdatering: Valentines Day og Morsdag.

Tenkte jeg skulle oppdatere denne posten med litt smaksnotater og bilder. På vinfronten serverte jeg Villa Girardi Amarone 2009, Villa Negra Gran Reserva 2009 og Chapuy Grand Cru Blanc de Blancs Extra Brut, at to av vinene var 2009-modeller var ingen tilfeldighet for de som lurer.

IMG_2809

Villa Girardi Amarone 2009 har ligget noen år i kjelleren og kunne fremvise en nese som var typisk for amarone. En del kirsebær, litt røyk og krydder. Den var kompleks på smak, hadde et noe søtlig middelparti før den avsluttet med en snert, den lå også lenge i munnen. Den hadde ikke den «overdosen» av søt rosin som mange amaroner har, den var på en måte mer voksen i stilen.

 Villa Negra Gran Reserva 2009 kjøpte jeg på polet for anledningen, jeg kjøpte to og slengte den ene i kjelleren til en annen 14. februar. Det er en ganske rimelig spansk vin og jeg var spent på om den holdt mål. Det gjorde den til dels, den er nok noe uutviklet og har en del mer fatpreg enn jeg kunne tenke meg, men absolutt drikkbar. Preg av mørke bær, urter og vanilje i aroma og smaken følger nesen.

IMG_2853

Chapuy Grand Cru Blanc de Blancs Extra Brut ble drukket til champagnebrunsjen, den ble for øvrig også sablert av undertegnede, noe jeg lærte på årets Oslo Vinfestival, men det skal jeg komme tilbake til. Den har en aroma av gule, modne epler, sitrus og litt brød. Kremet, noe grove bobler men fin syrebalanse og en tørr finish.

collage

Det ble brukt noen timer ved brunchbordet (det er sjelden jeg har barnevakt fra søndag til mandag) denne søndagen, champagne og et bugnende matbord sto for kosen. Hovedretten senere på aftenen besto i en deilig biff med smørstekt persillerot og pastinakkchips og desserten var en nydelig sukkerfri Brownie. Hele menyen kan dere se på http://www.kostholdsveiledning.com i morgen.

 

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær hvordan dine kommentardata behandles..