To fine fra Italia

Annonselenke

I dag ser vi på en flaske og en BiB, begge fra Italia, og begge varmt anbefalt.

Vi tar turen til Toscana og Chianti først, hvor jeg faktisk er når denne posten kommer ut.

Villa Trasqua er et 120ha stort vinhus som drives økologisk av Hulsbergenfamilien. Denne hollandske familien kjøpte vinhuset i 2001, og med aner i sveits har de også ein sveitsisk ønolog med på laget. Vinmarkene be plantet i 1965.

Villa Trasqua Fanatico Chianti Classico Riserva 2017: Den er fruktig og innbydende på nesen, mørke bær, lett krydder, urter og hint av fat. Den er frisk og fruktig på smak, god syre, lang og tørr utgang med fine tanniner. Ypperlig til årets påskelam, tåler også noen år i kjelleren.


Radici e Filari Piemonte Barbera 2021 kommer fra Piemonte.10 min nord for byen Alba ligger vinhuset Radici e Filari. Emanuele, som i dag har tatt over vinhuset etter faren Renato, har et ønske om å lage viner der mennesket er minst mulig involvert! På etikettene av hver enkelt vin finner vi en historie om familien Boganza og relasjonen mellom mennesket og naturen, radici e filari betyr røtter og rader og hinter til «livets tre». Vinhuset ble etablert på 70-tallet av Renato, mens det er Emanuele som har lagt om driften slik den er i dag.
Vinene er odlet økologisk, etter biodynamiske prinsipper.

Our dream is a world made to meet man’s needs, where the seasons, marked by the sowing and harvest, make us fell in harmony with nature, the earth and with people.”
Renato Buganza.

Vinen er fruktig og innbydende på nese, fint Barberapreg, urter, krydder og jordsmonn. På smak er den tørr og strukturert, god syre og fylde, lang utgang. En fint balansert og god BiB, verd prisen!

Produktene er tilsendt

 

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær hvordan dine kommentardata behandles..