Ny aktivitet: blindsmaking.

Jeg har, som kanskje noen har fått med seg, planer om å ta WSET kursene og vinkelnerutdanningen, men jeg kommer til å ta det over en lengre periode da jeg fortsatt går Psykisk Helsearbeid og må bli ferdig med det før jeg kan kaste meg hodestups inn i vinverdenen. Så hva kan man gjøre mens man venter? Se, lukte, smake og analysere vin for å bli enda bedre til kursstart!

IMG_9248

Jeg har tenkt på blindsmaking en stund men liksom ikke kommet så langt, rett før 17.mai hadde jeg flere musserende viner stående og allierte meg med min faste medsmaker for en liten lørdag-ettermiddagsaktivitet!

IMG_9249

Som blindsmakingsjomfruer startet vi enkelt, en champagne, en prosecco og en cava. Her gjorde vi en grunnleggende feil; proseccoen hadde jeg smakt dagen før (Anna Spinato) noe som gjør det litt «urettferdig» (selv om jeg har relativt dårlig hukommelse) samt at proseccoen er noe utradisjonell.

IMG_9252

Proseccoen hadde også vært korket med champagnekork ett døgn, noe som kan ha hatt invirkning på boblene. Jeg var for øvrig skråsikker på at glass nr. 1 var cava på grunn av store «billige» bobler ved første øyekast, heldigvis analyserte jeg meg frem til at det var proseccoen etter lukting og smaking på glass nr. 2 (cavaen).

IMG_9253

Bildet over er champagnen, den tok begge blind»smakerne» uten å smake en gang, aromaen og boblene var umiskjennelige. Vi klarte 3 av 3 og det skulle egentlig bare mangle.

IMG_9251

Alt i alt en morsom liten øvelse, en beskjeden start på noe større. Det er ikke dumt å trene både nesen og ganen i små leker som dette. Neste gang blir det å prøve seg litt frem på cremant og champagne tenker jeg.

IMG_9255

Aktiviteten anbefales til alle som vil utvikle nese og gane, send barna til besteforeldrene og lek blindsmaking en lørdag da vel!

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær hvordan dine kommentardata behandles..